AZ-spits Johannsson verkiest VS boven IJsland

Boris (borisz)

Aron Johannsson heeft gekozen voor een interlandloopbaan bij de Verenigde Staten. De spits van AZ geeft zijn geboorteland de voorkeur boven IJsland, waar hij opgroeide. "Het was geen gemakkelijke keuze, omdat ik moest kiezen tussen twee goede nationale teams", zegt Johannsson maandag op zijn Facebook-pagina. De aanvaller gaat niet in op de reden voor zijn beslissing.

"Ik dank de coaches van IJsland voor hun interesse in mij en wens de nationale ploeg van IJsland het beste voor de toekomst", besluit Johannsson. De 22-jarige spits beschikt over een dubbel paspoort. Hij speelde als jeugdinternational voor IJsland.

Johannsson kwam in januari over van het Deense AGF en was bij zijn eerste basisplaats zaterdag in de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax, zijn eerste officiële duel, meteen doeltreffend.

Opvallend genoeg moet Johannsson bij het Amerikaanse nationale team de concurrentie aangaan met Jozy Altidore, de man die hij moet doen vergeten in de punt van de aanval bij AZ. Altidore verkaste onlangs naar het Engelse Sunderland.