Bezoekers Zwarte Cross gepakt met restalcohol

anoniem_22072019025900

Tientallen huiswaarts kerende bezoekers van de Zwarte Cross in het Achterhoekse Lichtenvoorde zijn maandagochtend op de bon geslingerd. Er zat nog te veel alcohol in hun bloed. Van twee beginnende bestuurders is het rijbewijs afgepakt. Het percentage betrapte automobilisten is dit jaar overigens lager dan ooit.

Op meerdere plekken werd tussen 07.00 uur en 13.00 uur bij 4487 festivalbezoekers een blaastest afgenomen. Bij 31 bleek nog te veel alcohol in het bloed te zitten. De twee bestuurders die hun rijbewijs moesten inleveren hadden vijf keer meer in hun bloed dan is toegestaan. Overigens werden bij de alcoholcontroles ook twee caravans van de weg gehaald omdat ze geen kenteken hadden.

De politie controleert vertrekkende bestuurders van het driedaagse muziek- en motorfestival ieder jaar. Het percentage gepakte automobilisten is dit jaar met 0,7 het laagst. In de voorgaande jaren schommelde dat tussen de een en anderhalf procent.

Op het festival, dat dit jaar een recordaantal van 162 duizend bezoekers trok, werden zondagmiddag vijftien mensen aangehouden bij een vechtpartij. Twee mensen raakten daarbij gewond en moesten naar een ziekenhuis worden gebracht.