SM-ongelukken houden brandweer bezig

anoniem_22072019025900

Het aantal mensen dat door de Londense brandweer moest worden bevrijd uit handboeien is toegenomen. De brandweer bevrijdde de afgelopen drie jaar 79 mensen die vastzaten in hun boeien. De toename komt misschien door de populariteit van het soft-erotische damesromannetje Vijftig Tinten Grijs, speculeert de brandweer.

"Ik weet niet of dit het 'Vijftig Tinten-effect' is, maar het aantal incidenten waarbij handboeien zijn betrokken, neemt toe", zegt brandweerwoordvoerder Dave Brown. De brandweer adviseert mensen hun gezond verstand te gebruiken en bij gebruik van handboeien altijd de sleutels in de buurt te houden.

De Londense brandweer heeft in de afgelopen drie jaar honderden mensen bevrijd die met lichaamsdelen klem zaten in allerlei objecten. Zo zaten achttien kinderen met hun hoofd klem in potjes en wc-brillen en moest bij bijna vijfhonderd mensen een ring van de vinger worden gehaald. Bij negen mensen zat hun penis klem in een ring en bij een man zat dit lichaamsdeel vast in een broodrooster.