GP India 2014 mogelijk geschrapt

Peterselieman

Het is goed mogelijk dat dit jaar de voorlopig laatste Grand Prix van India verreden zal gaan worden. Formule 1-baas Bernie Ecclestone liet vanuit Hongarije aan Reuters weten dat de race waarschijnlijk vanwege politieke redenen geschrapt wordt.

India kent een streng belastingsysteem dat de teams op hoge kosten kan jagen. Zo zijn er hoge douanekosten en moet er door de renstallen belasting opgehoest worden. Raceorganisator Jaypee Sports International heeft aangeboden om tot en met 2015, wanneer het contract afloopt, de belasting wel te willen voldoen, maar Ecclestone lijkt dit niet te zien zitten.

De Brit moet ruimte maken op de F1-kalender nu volgend seizoen er met de terugkeer van Oostenrijk en de komst van Rusland en New Jersey potentieel 22 races gepland staan en hij maximaal twintig wil laten verrijden. Mogelijk vervalt ook New Jersey, waarvan nog altijd niet duidelijk lijkt te zijn hoe die baan eruit zal gaan zien. Een voorlopige kalender voor het seizoen 2014 is dan ook nog niet te maken.