Nog geen akkoord over uitzenden Eredivisie

anoniem_22072019025900

Het is nog steeds niet zeker of abonnees van KPN en UPC vanaf 1 augustus live eredivisievoetbal kunnen kijken. De nieuwe zender Fox Sports Eredivisie heeft met beide aanbieders namelijk nog geen akkoord gesloten. Dat meldde een woordvoerder van de zender maandag. Vorige week sloot Fox al wel een overeenkomst met Ziggo.

"Ik weet niet waarom het zo lang duurt", aldus de woordvoerder. "Er zijn meerdere partijen in het spel en iedereen heeft eigen belangen." Toch is hij niet bang dat de afspraken niet op tijd worden gemaakt. "Wij gaan ervan uit dat het lukt. Het is in ieders belang dat het rondkomt."

KPN bevestigt dat de onderhandelingen met Fox nog gaande zijn maar wil 'gezien de vertrouwelijkheid van de zaak' niets loslaten over de gesprekken, zegt een woordvoerder van het telecombedrijf. Ook UPC wil niets naar buiten brengen, maar benadrukt er alles aan te doen 'de klant te kunnen bieden waar hij recht op heeft'.

Over wat er gebeurt als er niet op tijd een overeenkomst wordt gesloten, wil de woordvoerder van Fox Sports Eredivisie niet 'speculeren'. "Iedereen kan in het weekend eredivisievoetbal kijken."

Fox Sports Eredivisie vervangt vanaf donderdag de betaalzender Eredivisie Live. De samenvattingen van de wedstrijden worden uitgezonden door de publieke omroep, die de rechten daarvoor nog een jaar in handen heeft.