Dodental busongeluk Italië tot 39 gestegen

anoniem_22072019025900

Het dodental van het busongeluk in Zuid-Italië is maandag tot 39 gestegen, meldt het persbureau ANSA. Onder de doden is de chauffeur van de bus. Er zijn in de bus en in de auto's die door de bus werden geramd in totaal 23 gewonden gevallen, van wie een tiental nog in het ziekenhuis ligt. Het ongeluk voltrok zich zondag op een snelweg bij Monteforte Irpino.

De bus met Italiaanse dagjesmensen botste op de A116 eerst op een aantal auto's die vanwege verkeersdrukte langzaam reden. Er was eerder al gewaarschuwd voor langzaam rijdend verkeer. Vervolgens schoot de bus door de vangrail en kwam dertig meter lager op zijn zijkant in een ravijn terecht. De brandweer heeft het verwrongen wrak opengezaagd. De slachtoffers werden in en onder het wrak gevonden.

Het ongeluk gebeurde op ongeveer zestig kilometer van Napels. Een verslaggever van de Napolitaanse krant Il Mattino zei dat getuigen hem hadden verteld dat de bus een normale snelheid had, maar dat zij vlak voordat het ongeluk gebeurde een enorme knal hadden gehoord, hetgeen op een klapband zou kunnen duiden.