VVD-jongeren wijzen Wientjes terecht

anoniem_22072019025900

Voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW Bernard Wientjes krijgt de liberale aanmoedigingsprijs 2013 van de JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD. De prijs is bedoeld om Wientjes 'op het liberale pad' te houden, maakte de JOVD maandag bekend.

Wientjes krijgt de prijs voor zijn rol in de totstandkoming van het sociaal akkoord en zijn oproep om de begrotingsnorm van drie procent voor volgend jaar los te laten. Volgens de JOVD schuift Wientjes hiermee de rekening van de crisis 'op een onacceptabele wijze door' naar volgende generaties.

JOVD-voorzitter Jarico Vos wijst op berekeningen van het Centraal Planbureau die aangeven dat het sociaal akkoord leidt tot minder werkgelegenheid dan in het regeerakkoord is voorzien. "Zelfs dit kabinet kwam met een beter pakket dan werkgevers en werknemers. Dat het betere scenario nu van tafel is nemen wij Wientjes kwalijk."

"Wientjes noemt zichzelf snurkend VVD-lid", vervolgt Vos. "Het is inmiddels zomer, dus het wordt tijd dat hij eens uit zijn winterslaap ontwaakt."

De liberale aanmoedigingsprijs wordt jaarlijks door de JOVD uitgereikt aan een liberaal die op het liberale pad moet worden gehouden. Eerder ging de prijs naar onder anderen minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) en Geert Wilders. De PVV-leider was eerder Kamerlid namens de VVD voordat hij zijn eigen partij oprichtte.