Verhaeren: "Horen nog steeds bij de wereldtop"

Stefan (sportfreak)

Jacco Verhaeren is tevreden met het brons dat de Nederlandse estafetttedames vandaag op het WK wonnen. De zwemsters werden op de 4x100 meter vrije slag derde achter de Verenigde Staten en Australië.

"Ik heb niet het gevoel dat we onttroond zijn. We moeten realistisch blijven en brons is een reëel beeld van waar we nu staan.Dit resultaat zegt dat we nog steeds bij de wereldtop horen",aldus de technisch directeur van de zwembond KNZB. Nederland werd in 2009 en 2011 wereldkampioen, maar nadat vorig jaar Marleen Veldhuis is gestopt is er een gat gevallen.

Veldhuis werd vandaag vervangen door Elise Bouwens en Verhaeren is tevreden over haar. "Kijk, dit is haar eerste WK en ze moest nog starten in de estafette ook. Ze deed het heel goed en meer dan de derde plek zat er gewoon niet in. We wisten dat we achter zouden komen te liggen. Femke en Inge moesten zorgen dat we bij zouden blijven en dan moest Ranomi het afmaken. Dat is goed gegaan."

In de series vanochtend zwom ook Esmee Vermeulen, daarnaast maakten ook Maud van der Meer en Ilse Kraaijeveld deel uit van de selectie. "Wie ik ook op had gesteld, het was altijd brons geweest. Die andere meiden hadden dat ook gekund. Nu is het zaak dat we allemaal wat harder gaan zwemmen."