Laudrup: "Vraag geen 30 goals van Bony"

Maarten (rubbereend)

Swansea City-aanwinst Wilfried Bony gaf zaterdag twee assists in een oefenduel met Reading. Trainer Michael Laudrup keek tevreden toe. "Wilfried heeft laten zien hoe sterk hij is."

Bony stond in Nederland bekend om het maken van goals, veel goals. Of hij dat ook in de Premier League zal doen, moet worden afgewacht. Laudrup legt in ieder geval voorlopig niet te veel druk op de spits. "Wilfried heeft laten zien hoe sterk hij is", vertelt de Deen op de officiële website van de Swans.

"Het enige wat nog ontbrak was een goal. Maar buiten kijf staat dat hij erg goed heeft gespeeld." Laudrup beoordeelt Bony op zijn imporantie. "Ik zal hem komend seizoen niet vragen om 25 tot 30 keer te scoren. Hij moet vooral voor het team werken en doen waar hij goed in is: bijdragen aan doelpunten. Hij heeft nu laten zien ook assists te kunnen geven."

Overigens krijgt Bony er mogelijk nog een kompaan bij in de aanval. "Ik denk dat we nog een ander type aanvaller nodig hebben", zegt Laudrup. "Als er verder niemand meer vertrekt, zouden we met één speler erbij wel klaar zijn. Maar de transferperiode duurt nog zeker dertig dagen."