Mourinho: "Wenger aardige kerel"

Maarten (rubbereend)

Chelsea en Arsenal zijn stadsrivalen in de Premier League. Toch uit José Mourinho zich positief over Arsène Wenger. "We hebben samen gedineerd."

Mourinho keerde deze zomer terug bij Chelsea, nadat hij Stamford Bridge in 2007 achter zich had gelaten. Wenger is al die tijd blijven zitten en dus zullen beide heren elkaar weer tegenkomen. "Hij is een aardige kerel. Ik heb de kans gehad om hem vaak te ontmoeten. Dat werd beter na mijn vertrek uit Engeland en er ontstonden ontmoetingen tijdens UEFA-bijeenkomsten rond eindtoernooien", stelt Mourinho in Britse media.

Wenger en Mourinho leven niet in onmin met elkaar. "We hebben elkaar een paar keer ontmoet en samen gedineerd. Wanneer je niet in dezelfde competitie speelt en elkaar niet treft, is het makkelijk om mensen te leren kennen. Je gaat wat dieper op de zaken in. Het is dan makkelijker om met elkaar over voetbal te praten", vervolgt de Portugees.

"Ik respecteer Arsène enorm en zal dat altijd tonen. In de voetballerij gebeuren soms vervelende dingen, zelfs wanneer je een goede relatie hebt opgebouwd. Soms zeg je dingen die de ander niet prettig vindt, maar uiteindelijk respecteer je elkaar. Er is geen probleem tussen ons", besluit Mourinho.