Feyenoord klopt Getafe in eigen Kuip

Maarten (rubbereend)

Feyenoord heeft zondag de laatste oefenwedstrijd voor de start van het voetbalseizoen in winst omgezet. In de Kuip werd het Spaanse Getafe met 3-1 verslagen. Lex Immers opende voor rust de score en vlak na de thee maakte de Spaanse doelman Miguel Angel Moya er met een eigen doelpunt 2-0 van. Jaime Gavilan bracht met een geplaatst schot de spanning terug, maar Wesley Verhoek zorgde voor het slotakkoord.

N.E.C. Nijmegen speelde eerder zondag met 1-1 gelijk tegen Osasuna. Nieuwe aanwinst Michael Higdon presenteerde zich met de openingstreffer aan het Nijmeegse publiek. Francisco Puñal maakte namens de baskische ploeg de gelijkmaker uit een strafschop.

FC Groningen speelde gelijk tegen FC Emmen. Michael de Leeuw zette de Groningers op voorsprong, maar Alexander Bannink bracht Emmen weer langszij.

Eljero Elia won met Werder Bremen een oefenduel van het Fulham van doelman Maarten Stekelenburg: 1-0. De nieuwe sluitpost van de Londense club moest in de 55e minuut een goal van Nils Petersen incasseren.