Schweinsteiger Duits voetballer van het jaar

Maarten (rubbereend)

Bastian Schweinsteiger is zondag uitgeroepen tot Duits voetballer van het afgelopen seizoen. De 28-jarige middenvelder van Bayern München kreeg 92 van de 527 stemmen van sportjournalisten in de door het sporttijdschrift Kicker georganiseerde verkiezing. Zijn ploeggenoten Franck Ribéry en Thomas Müller zaten hem met respectivelijk 87 en 85 stemmen op de hielen.

De top vijftien werd beheerst door spelers van Bayern München en Borussia Dortmund. Negen spelers van Bayern en vijf van Dortmund haalden dat. Stefan Kiessling van Bayer Leverkusen was op de zesde stek de vreemde eend in de bijt. Arjen Robben werd tiende. In totaal bevatte de lijst 28 namen.

Jupp Heynckes werd trainer van het jaar. De man die Bayern naar de winst in de competitie, beker en Champions League leidde kreeg 383 van de 517 geldige stemmen. Christian Streich van SC Freiburg werd met 77 stemmen tweede. Dortmunds oefenmeester Jürgen Klopp werd met negentien stemmen derde.

Sinds de eerste verkiezing in 1960 ging de titel voetballer van het jaar negentien keer naar een speler van Bayern München. In 2010 werd Arjen Robben de eerste Nederlander die de prijs kreeg.