Berlusconi wil gevangenis in

anoniem_22072019025900

Silvio Berlusconi wil de gevangenis in als hij dinsdag wordt veroordeeld wegens belastingontduiking. Dat heeft hij gezegd in een interview met de Italiaanse krant Libero. Dinsdag beslist het Hof van Cassatie over Berlusconi's beroep tegen zijn veroordeling wegens belastingontduiking door een rechtbank in Milaan, medio 2012.

Het Hof van Cassatie is de laatste instantie die beslist. Het oordeel is definitief. Berlusconi dreigt vier jaar gevangenisstraf en uitsluiting van elk politiek ambt voor vijf jaar.

De voormalige premier en leider van regeringspartij PDL liet weten niet in ballingschap te zullen gaan om zijn straf te ontlopen. Hij wil ook geen beroep doen op de regeling dat ouderen niet de gevangenis in hoeven maar hun straf thuis mogen uitzitten. Berlusconi is 78. Ook een zogenoemde 'taakstraf' wijst de politicus af.

Overigens gelooft Berlusconi nog altijd in vrijspraak. "Ze kunnen me niet veroordelen", zei hij.

Vorige week gaf Berlusconi al aan dat hij zijn partij niet zal opdragen de steun aan het kabinet van premier Enrico Letta in te trekken als hij zou worden veroordeeld. Het kabinet moet nog minstens twee jaar doorwerken, aldus Berlusconi toen.