Verbeek: "Misschien wel de beste kansen"

Maarten (rubbereend)

Gertjan Verbeek hield uiteindelijk een goed gevoel over aan de strijd om de Johan Cruijff Schaal. AZ verloor met 3-2 van Ajax, maar de coach zag lichtpunten.

"Ajax had het meeste balbezit'', zei Verbeek op de persconferentie. "Maar wij hadden misschien wel de beste kansen. Daarbij maakte Ajax het derde doelpunt nadat er een overtreding was gemaakt op Overtoom. Er waren zes scheidsrechters aanwezig, maar niemand zag dat. Of Gouweleeuw een overtreding maakte op Blind vlak voor onze openingstreffer? Nee, dat was een botsing in mijn ogen."

Toch hield hij een goed gevoel over aan de wedstrijd. "We gaven de doelpunten een beetje weg", vervolgde de trainer. "Ik kan nog leven met dat eigen doelpunt van Gouweleeuw, want Eriksen trapte die bal erg goed. De tweede tegentreffer ontstond na een keepersfout. Bij die derde staat De Jong wel heel vrij."

En dan was er nog de warmte. Daarover liet Verbeek zich niet onbetuigd. "Het was heel warm in de ArenA, ook omdat het dak dicht was vanwege noodweer dat voorspeld was. Maar we kregen geen extra drinkpauze. Dat hadden we vrijdag moeten aanvragen." De trainer dekte zich alvast in. "Ik hoop niet dat ik de KNVB nu weer in diskrediet heb gebracht. Maar dat hoor ik dan wel weer. Het is niet anders, ik zal nog wel vaker botsen met de KNVB."