Ancelotti: "Kaká moet snelheid vergroten"

Maarten (rubbereend)

Carlo Ancelotti gelooft nog in een toekomst voor Kaká bij Real Madrid. De Braziliaan heeft echter nog werk aan de winkel, waaronder het verhogen van zijn snelheid.

José Mourinho zag het vorig seizoen niet meer zitten in Kaká, maar met de komst van Ancelotti is er plotseling toch weer perspectief. De aanvallende middenvelder glorieerde in de tijd dat hij onder de Italiaan bij AC Milan speelde. Nu is hij na Ancelotti's komst weer gretig in Madrid.

"Hij is zeer gemotiveerd, zoals iedereen", aldus Ancelotti, die eerder bij AC Milan samenwerkte met de 31-jarige Kaká, in AS. "Hij moest specifieke arbeid leveren om zijn snelheid te vergroten. Ik denk dat zijn conditie gaat verbeteren. Hij is erg gemotiveerd: vorig seizoen speelde hij niet veel en hij wil het dit jaar beter doen."

Ancelotti ziet duidelijk verschillen tussen Real Madrid en zijn vorige club Paris Saint-Germain. "Ze hebben dezelfde ambitie, maar de een is een jonge club en de ander de grootste in de geschiedenis. PSG is in ontwikkeling en dat is niet eenvoudig. Het is namelijk niet voldoende om alleen spelers te kopen. Ze hebben tijd nodig."