Zulte-trainer vertrouwt op goed resultaat

Maarten (rubbereend)

Zulte Waregem leert van zich af te bijten nu de club zich stormachtig ontwikkelt in het Belgische voetbal. Trainer Francky Dury ziet kansen in het tweeluik met PSV.

De ploeg van Dury staat fris aan de top van het Belgische voetbal. Daar waar PSV ieder jaar om de titel vecht in de Eredivisie, is dat bij Zulte wel anders. De twee clubs treffen elkaar in de derde voorrondes van de Champions League.

"We moeten het vertrouwen van vorig seizoen meenemen en onze uitstraling behouden. We hebben daar niet zomaar anderhalf jaar voor gewerkt", zegt Dury tegen Stadion.

"Ik ben blij dat we PSV treffen. Als we goed zijn, denk ik dat we competitief kunnen zijn. We hebben vorig seizoen getoond dat iedereen te pakken is. Als je een goeie ploeg hebt en zonder angst voetbalt, is alles mogelijk."

"Maar een grote bek opzetten vind ik ook niet goed", vertelt de oefenmeester. "Vorig seizoen kregen we vaak het verwijt nooit onze ambitie uit te spreken. Maar die kritiek kwam vaak van mensen die zelfs nog nooit een training van ons gezien hadden."