FOK! wat een weer... Opklaringen, maar wel koeler

Stephan (Stephan5)

Mogge! Het belangrijkste weersysteem trok in de ochtend en aan het begin van de middag over ons land heen. Dit leverde enkele prachtige foto's op, zoals hieronder te zien is. Na passage van dat systeem bleef het verder wel droog. De uiteindelijke neerslagcijfers worden later vanochtend gepubliceerd.

Dat er verder weinig meer gebeurde kwam omdat het MCS al zoveel energie uit de atmosfeer had genomen dat de lucht zich daarachter sterk stabiliseerde. Op = op, om het zomaar eens te zeggen. Het koufront trok uiteindelijk vannacht over ons land heen en mogelijk ontstonden er daar nog wel wat onweersbuien op. In de ochtend trekken de buien weer weg en klaart het langzaam op. De meeste zon verwacht ik toch wel in het westen van het land, terwijl het in het binnenland wat langer bewolkt kan blijven. Dit zal voornamelijk hoge bewolking zijn. De middagtemperatuur ligt rond de 23 graden en er staat een matige zuidwestenwind. Hiermee zou dus een einde kunnen komen aan de hittegolf.

Na morgen hebben we tijdelijk wat frisser weer, maar tegen het einde van de week lijkt het toch weer vrij zonnig en erg warm te gaan worden met temperaturen die tot boven de 30 graden kunnen gaan uitstijgen. 

Veel dank aan de fotografen! Het geeft een prachtig beeld over hoe jullie het onweer hebben beleefd!

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Shelfcloud
Op veel plaatsen werd er gisteren een 'Schelpwolk' gezien. Zo ook bij Nemephis in Assen. Daar stelde de bui niet zo veel meer voor, maar het is wel een schitterend plaatje!

ShelfL
Marieke zag de bui vanuit Lelystad naderen en maakte vlak voor aankomst van de bui deze mooie foto.

 WhalesMouth
Cerby was in Vlissingen met zijn vriendin en stiefzoon en zag deze Whales Mouth over zich heen komen.

 ondergaande zon
Papabear was in Pfalzdorf en zag uiteindelijk deze mooie zonsondergang in een erg rustige atmosfeer.