'Tennisser Cilic geschorst wegens positieve test'

Jeffrey

Tennisser Marin Cilic zit momenteel een dopingschorsing van drie maanden uit. Dat meldden Kroatische media zaterdag. Cilic werd begin mei in München betrapt op het gebruik van een glucose-supplement. De mondiale nummer vijftien zou met de internationale tennisfederatie ITF met terugwerkende kracht een schorsing van drie maanden overeengekomen zijn, waardoor hij in augustus zijn rentree kan maken.

Cilic kwam eind vorige maand op Wimbledon voor het laatst in actie. Hij gaf in de tweede ronde een walkover tegen Kenny De Schepper met als verklaring een knieblessure te hebben. Naar verluidt is de Kroaat toen door de ITF op zijn positieve test geattendeerd. Bij de daaropvolgende toernooien, waaronder deze week in eigen land in Umag, meldde Cilic zich af met knieproblemen.

De schorsing van Cilic is al het tweede dopinggeval in de tenniswereld binnen drie dagen tijd. Donderdag werd de Serviër Viktor Troicki al voor achttien maanden geschorst wegens het weigeren af te staan van een bloedmonster bij een dopingtest.