Tourbaas ziet ronde voor vrouwen niet zitten

Boris (borisz)

Christian Prudhomme is niet enthousiast over een Tour voor vrouwen. De tourbaas noemt zo'n ronde 'ongetwijfeld niet realiseerbaar' en niet praktisch', meldt het Belgische Sporza. Onder anderen Marianne Vos strijdt voor een vrouwentour.

Een petitie voor een Tour voor vrouwen, gestart door Vos en drie andere wielrensters, is inmiddels bijna tachtigduizend keer ondertekend. De Britse politica Harriet Harman schreef Prudhomme een open brief waarin ze vroeg om een Tour voor vrouwen te organiseren.

"Het was beter om een gesprek met ons aan te gaan in plaats van een petitie op te starten of ons een open brief te bezorgen. We staan open voor alles en vrouwenwedstrijden zijn natuurlijk erg belangrijk", zegt de Fransman. "Maar de Tour is een enorme machine, die we niet steeds groter kunnen maken. Dat is onmogelijk."

Er was vrijdag ook goed nieuws voor het vrouwenwielrennen. De Ronde van Groot-Brittannië wordt volgend jaar voor vrouwen georganiseerd. De vijfdaagse ronde wordt verreden in mei. De mannen rijden in september acht etappes.