Haase drukt door naar halve finale Gstaad

Boris (borisz)

Tennisser Robin Haase heeft vrijdag de halve finale van het ATP-toernooi in Gstaad bereikt. Op het Zwitserse gravel had de Hagenaar drie sets nodig om zich van Marcel Granollers uit Spanje te ontdoen: 5-7, 6-3 en 7-6 (5). In de halve eindstrijd wacht Feliciano Lopez (5) of Stanislas Wawrinka (2).

Haase en Granollers gingen in de eerste set gelijk op. Op 5-4 kreeg de Nederlander op de opslag van Granollers setpunten, maar die kon hij niet benutten. Een game later sloeg de Spanjaard wel toe en hij won ook de eerste set. In het tweede bedrijf nam hij in de achtste game een break voorsprong en dat was voldoende om de stand gelijk te trekken.

In de derde set was er weer een vroege break voorsprong voor Haase. De Nederlander liet op 5-4 echter twee matchpunten liggen. Op een breakpunt van Granollers miste hij een forehand. In de tiebreak kwam het vervolgens nog goed. Haase kreeg op 6-5 zijn derde matchpunt en zag Granollers de bal in het net slaan.

De andere halve finale in Gstaad gaat tussen Victor Hanescu en Mikhail Youzhny (6). De Roemeen Hanescu was met 6-3 en 6-4 te sterk voor Daniel Brands, de Duitser die donderdag Roger Federer nog uitschakelde. Youzhny klopte Juan Monaco, de nummer vier van de plaatsingslijst, met 5-7, 6-4 en 7-6 (7).