Gemeente verbiedt metalfestival Geleen

anoniem_22072019025900

De gemeente Sittard-Geleen heeft vrijdag besloten dat het metalfestival Rommelrock volgende maand niet welkom is. Volgens de politie zijn mogelijk criminele motorclubs betrokken bij het evenement, dat eerder al door Belgische gemeenten werd geweigerd. Dat laat de Limburgse gemeente vrijdag weten.

Na overleg met politie, de organisatie en de uitbater van het complex waar het evenement op 16 en 17 augustus gehouden zou moeten worden is door de gemeente besloten een vergunningsaanvraag niet in behandeling te nemen. Met name het negatieve advies van de politie speelde een grote rol in het besluit om het festival te weigeren uit de Limburgse plaats. De kans dat criminele motorclubs zich bemoeien met het festival is volgens de politie te groot.

Het festival wordt normaal bij in het Belgische Maasmechelen gehouden, maar dat werd dit jaar verboden, omdat de lokale autoriteiten in België vrezen dat rivaliserende motorbendes op het festival met elkaar op de vuist gaan. Ook op andere Belgische locaties was het festival niet welkom, waarop de organisatie besloot de grens over te gaan.

Festivalorganisator Koen Haerden zegt tegenover Dagblad De Limburger dat hij niets met motorbendes te maken heeft.