'Black Widow krijgt grote rol in Avengers 2'

Vincent (vinnypassy)

Het personage Black Widow krijgt een substantiële rol in The Avengers: Age of Ultron. Dat heeft regisseur Joss Whedon tegen de Amerikaanse site Nerd HQ gezegd. "Ze speelt een enorme rol want ik wil me juist concentreren op de personages die niet hun eigen filmreeks hebben", vertelt Whedon, die ook het scenario voor zijn rekening nam.

Het personage, gespeeld door Scarlett Johansson, was ook al te zien in Iron Man 2 en The Avengers. "En ze zit ook in Captain America 2, dus dat is tof", zegt Whedon, doelend op Captain America: The Winter Soldier die volgend jaar verschijnt.

Black Widow is de codenaam van de Russische spionne Natasha Romanoff, een van de leden van het defensienetwerk Shield die geen bovennatuurlijke krachten heeft. "Ze is voor mij zo interessant juist omdat ze geen superheldin is", vertelt Whedon enthousiast. "Daardoor heeft ze een totaal andere set vaardigheden en hoeft ze niet steeds de moraalridder uit te hangen."

Over de precieze rol van Black Widow in de nieuwe Avengers wil Whedon nog niets kwijt. "Maar geloof me, wat ik voor haar in petto heb is geweldig." Whedon liet eerder al weten zich graag te willen concentreren op de vrouwelijke personages in zijn superheldenfilms. Een belangrijke reden is zijn dochter, die bij het zien van The Avengers vooral Black Widow en Maria Hill als voorbeelden had gezien.

The Avengers: Age of Ultron verschijnt in 2015 in de bioscoop.


'Black Widow krijgt grote rol in Avengers 2' (Foto: Novum)