Ook ander Pussy Riot-lid niet vervroegd vrij

anoniem_22072019025900

Ook het Pussy Riot-lid Nadezjda Tolokonnikova blijft achter de tralies. Een gerechtshof in het Russische Perm oordeelde vrijdag negatief over haar beroep tegen een eerdere gerechtelijke beslissing dat zij niet in aanmerking komt voor vervroegde vrijlating. Haar eveneens tot twee jaar strafkamp veroordeelde medebandlid Maria Alechina kreeg woensdag, eveneens in beroep, al te horen dat ze niet vervroegd wordt vrijgelaten.

Volgens de autoriteiten in het werkkamp waar Tolokonnikova haar straf uitzit, dient zij niet eerder vrij te komen, omdat ze geen berouw heeft getoond. Zelf heeft ze laten weten nog altijd achter haar actie te staan en zich daar niet schuldig over te voelen, omdat ze niets slechts heeft gedaan.

Tolokonnikova en Alechina en in eerste instantie ook Jekaterina Samoetsevitsj werden verleden jaar tot twee jaar strafkamp veroordeeld, omdat zij in de belangrijkste kathedraal van Moskou een protestlied tegen Vladimir Poetin ten gehore hadden gebracht. Samoetsevitsj kreeg in hoger beroep een voorwaardelijke straf en haar bleef dus het strafkamp bespaard.