[EL] Van der Gun: "Utrecht heeft nooit overtuigd"

Niels (DerMeister)

FC Utrecht vloog beschamend uit de kwalificatie van de Europa League. Cedric van der Gun baalde flink, maar had ook een excuus. Na de 2-1 uitnederlaag kwam FC Utrecht ook in eigen huis op achterstand.

Drie goals van Jacob Mulenga (tweemaal op aangeven van Van der Gun) hadden Utrecht tien minuten virtueel in de volgende ronde gezet. Maar Differdange 03 maakte twee goals en schakelde Utrecht uit met een 3-3 gelijkspel.

Even vertrouwen
Van der Gun had nog vertrouwen bij de 3-1 stand. "Op dat moment heb je wel het gevoel dat je doorgaat, maar na die 3-2 via de penalty moet je weer achter een goal aanjagen. En dan zie je dat we weer moeilijk met een tegenslag kunnen omgaan", aldus de middenvelder tegen FOX Sports.

"Ik denk dat het een stukje overtuiging is, dat was het vorige week ook. Je ziet het aan het voetbal, er is totaal geen rust bij ons. We hadden vanaf het begin de overtuiging moeten hebben om met twee vingers in de neus kunnen winnen. We hebben helemaal niets afgedwongen in deze wedstrijd. Zo snel kun je het verpesten."

Achter de feiten aan
Van der Gun wijt het verlies ook een beetje aan iets anders. "Sterke spelers zijn vertrokken bij ons, spelers die overtuiging hadden en vertrouwen in ons team. We hebben nu veel jonge jongens die tijd nodig hebben. Dan loop je toch een beetje achter de feiten aan. Dat kwam nu wel tot uiting."