Storing communicatiesystemen hulpdiensten Brabant

Redactie

De hulpdiensten in Noord-Brabant kampen donderdagavond met een storing van de communicatiesystemen C2000 en P2000. Daardoor kunnen meldkamers in delen van Noord-Brabant via de portofoon en mobilofoon geen contact opnemen met politieauto's, brandweerauto's en ambulances, melden politiewoordvoerders.

De problemen lijken zich in ieder geval voor te doen in de regio's Oost- en Midden- en West-Brabant. Daar waar het mobilofoon- en portofoonverkeer er uit ligt, wordt contact opgenomen via mobiele telefoons. In dat geval kunnen echter niet in een keer bijvoorbeeld vier politieauto's worden aangestuurd. "Het kost dus extra mankracht en tijd om contact op te nemen", aldus de politiewoordvoerder in de regio Midden- en West-Brabant.

In Midden- en West-Brabant zijn de hulpdiensten bij elkaar gaan zitten, meldt de woordvoerder. "Daardoor wordt de aansturing makkelijker", zegt hij. In deze regio lijken er geen problemen te zijn met bellen naar noodnummer 112.

In de regio Oost-Brabant worden mensen die 112 willen bellen geadviseerd dit met een mobiele telefoon te doen. "Via de mobiele telefoon lijkt het bellen naar 112 beter te gaan dan met de vaste telefoon", aldus de politiewoordvoerder in deze regio.

De storing is aan het begin van de avond ontstaan door een mankement aan een zendmast. Het verhelpen van de storing kan mogelijk nog enkele uren duren.