Hoeren weg bij stadhuis na ontmoeting Wolfsen

anoniem_22072019025900

De ongeveer vijftien prostituees die donderdag sinds het middaguur voor het stadhuis in Utrecht demonstreerden, zijn daar vertrokken na een gesprek met burgemeester Aleid Wolfsen (PvdA). Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten. Woensdag bepaalde de rechter dat de gemeente de vergunning van de laatste raamexploitant mocht intrekken.

De prostituees, die nu zonder werkruimte zitten, demonstreerden sinds het middaguur voor het stadhuis. Dat trok veel media-aandacht, maar de sfeer was rustig. Wolfsen wilde graag met de vrouwen in gesprek en nodigde daarom zo'n vijf van hen uit, aldus de woordvoerder.

Wolfsen benadrukte in dat gesprek nogmaals dat hij de vergunning heeft ingetrokken vanwege de verdenking van mensenhandel bij exploitant Wegra. Dat de vrouwen nu geen werkruimte hebben noemde hij 'heel spijtig'.

Verder bespraken de prostituees de mogelijkheden voor een doorstart van raamprostitutie in Utrecht. Zo heeft een beveiligingsbedrijf zich gemeld voor een exploitatievergunning. "Die aanvraag ziet er veelbelovend uit en wordt zo snel mogelijk getoetst", aldus de zegsman.

Ook het plan van de vrouwen om zelf de ramen te exploiteren gaat volgens hem 'de goede kant op'. Een aanvraag voor een vergunning is er echter nog niet. Mogelijk duurt het nog weken voordat er een oplossing is, denkt de woordvoerder.

Na de uitspraak van de rechtbank ging donderdagochtend definitief het slot op ruim 98 werkplekken op de seksboten gelegen aan het Zandpad. Ook zijn zeventien werkruimten aan de Hardebollenstraat, in het centrum, gesloten.