Jamaicaanse voetballer betrapt op doping

Maarten (rubbereend)

Een Jamaicaanse voetballer is op doping betrapt na een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Honduras. Dat meldt de nationale voetbalbond donderdag, die niet laat weten om welke speler het gaat en welk middel hij zou hebben gebruikt.

De wereldvoetbalbond FIFA meldde de bond dinsdag dat een speler een verboden middel had gebruikt. "De speler is geïnformeerd en we wachten op meer informatie van de FIFA", liet de bond in een verklaring weten. De voorzitter van het medisch comité van de bond heeft een onderzoek ingesteld.

De voetballer kan waarschijnlijk een lange schorsing tegemoetzien. In een eerdere dopingzaak schorste de FIFA de Peruaanse middenvelder Joel Sanchez voor twee jaar voor het gebruik van een stimulerend middel. Jamaica verloor de kwalificatiewedstrijd met 2-0 van Honduras en staat laatste in zijn kwalificatiegroep.

De Jamaicaanse sportwereld verkeert momenteel in een ongelukkige periode. De atleten Asafa Powell, Sherone Simpson, Nesta Carter en Allison Randal werden een week geleden ook betrapt op het gebruik van verboden middelen. Een nog onbekende andere Jamaicaan en de Amerikaan Tyson Gay liepen toen ook tegen de lamp.