Gemeentehuis Echt blank door hoosbui

anoniem_22072019025900

Het gemeentehuis van de Limburgse gemeente Echt-Susteren is donderdag blank komen te staan door een wolkbreuk. Het water kwam binnen via het dak en de riolering, laat burgemeester Jos Hessels weten.

Meerdere verdiepingen van het pand aan de Nieuwe Markt in Echt kwamen rond het middaguur onder water te staan door de hoosbui. De brandweer heeft de kelder inmiddels leeggepompt en de vloeren zijn gedweild. Sommige kantoren zijn even niet meer bruikbaar, maar omdat veel ambtenaren op vakantie zijn is er volgens Hessels geen tekort aan werkplekken.

Het is nog niet duidelijk hoe groot de schade is. Hessels denkt dat in ieder geval meerdere plafonds vervangen moeten worden en sommige muren opnieuw geverfd moeten worden.

Ook in andere Limburgse plaatsen viel donderdag rond het middaguur veel regen. Zo moest de brandweer naast op andere plekken in Echt in actie komen in Montfort en Geleen wegens wateroverlast.

Dinsdagavond werd Limburg ook al getroffen door noodweer. Op een camping in Weert vielen bomen om en was sprake van wateroverlast.