Landzaat wacht af: "Ik ben nog topfit"

Jeffrey

Denny Landzaat is nog lang niet van plan zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. De 37-jarige routinier traint momenteel mee bij AZ en hoopt nog op een nieuwe club.

De middenvelder kende afgelopen seizoen een teleurstellende jaargang bij FC Twente. Na de winterstop verdween Landzaat uit beeld en speelde hij geen minuut meer. “Dat was een vervelende situatie en zo had ik mijn tijd bij Twente ook niet willen afsluiten. Vandaar dat ik nog hoop op een nieuwe club. Ik wil dat laatste halfjaar wegspoelen”, aldus Landzaat tegen Goal.

Buiten het veld is Landzaat ook druk bezig, want onlangs ging de oud-international in zee met InterPlayer, een bedrijf dat profvoetballers begeleidt. De middenvelder is als adviseur en aandeelhouder aan InterPlayer verbonden. Maar dat betekent niet dat zijn actieve carrière op een laag pitje komt te staan, integendeel.

Aan zijn instelling ligt het in ieder geval niet. De middenvelder houdt momenteel zijn conditie op peil bij zijn oude club AZ, waar hij tussen 2003 en 2006 furore maakte en het zelfs tot Oranje schopte. “Ik was bij de oefenwedstrijd tussen AZ en MVV, twee van mijn oude clubs”, legt Landzaat uit. “Daar liep ik Gertjan Verbeek tegen het lijf en kwam ik nog meer mensen van AZ tegen. Zo is het balletje gaan rollen en omdat ik nu weer in Amsterdam woon is het voor mij heel makkelijk om in Alkmaar fit te blijven. Ik moet zeggen dat het me goed bevalt.”

Landzaat heeft dan ook niet het idee dat de sleet erin zit. “Nee ik ben nog hartstikke fit. Bij AZ vroegen die jongens zich echt af of ik wel 37 ben, haha”, lacht de geboren Amsterdammer. “Het is voor mij ook een goede manier om te kijken waar ik op dit moment sta, maar ik denk dat ik voor veel clubs in de Eredivisie nog van waarde kan zijn.”

Een club uit de Eredivisie, dat ziet Landzaat wel zitten. Maar ook het buitenland is nog altijd een optie. “Ik hoor wel wat geruchten, maar dat is nog allemaal niet concreet. Ik zou best nog wel naar het buitenland willen, maar het is gewoon even afwachten”, vervolgt Landzaat.

“Maar dit wordt wel mijn laatste avontuur”, kondigt hij vast aan. “Ik zie het zeker zitten om ergens nog één of misschien twee jaar te spelen. Bij Twente kwam ik in eerste instantie ook voor een seizoen, maar ik heb er uiteindelijk bijna drie jaar gespeeld.”