Atlético Mineiro wint Copa Libertadores

Redactie

De voetballers van Atlético Mineiro hebben donderdagavond de Copa Libertadores gewonnen. De ploeg van Ronaldinho schreef de belangrijkste Zuid-Amerikaanse clubprijs op zijn naam door de strafschoppen beter te nemen dan Olimpia uit Paraguay. Het is voor de Braziliaanse club de eerste grote internationale prijs.

De teams speelden twee finaleduels. Olimpia had in eigen huis met 2-0 gewonnen, waarna Jô Mineiro in Brazilië weer hoop gaf. Verdediger Leonardo Silva schoot de ploegen in de 87e minuut naar de verlenging: 2-0. Olimpia faalde vervolgens twee keer in de strafschoppenserie.

Voormalig Barcelona-aanvaller Ronaldinho, die eerder al het WK voor landenteams en de Champions League won, was buiten zinnen. "Dit is waarom ik terug ben gekomen naar Brazilië. Niet lang geleden zeiden mensen dat het met mij gedaan was, maar we hebben vandaag laten zien dat dat niet het geval is."

De tweevoudig wereldvoetballer van het jaar is een van de weinigen die zowel de Copa Libertadores als de Champions League won. Dida, Cafu, Roque Júnior, Carlos Tévez, Walter Samuel en Juan Pablo Sorín gingen hem voor. Samen met Dida, Cafu en Roque Júnior won hij met Brazilië ook nog het WK.