PSV verslaat Fenerbahçe, Feyenoord verliest van Verona

Niels (DerMeister)

PSV heeft de laatste test voor het Champions League-duel met SV Zulte Waregem knap doorstaan. Het won met 0-2 van Fenerbahçe SK. Feyenoord heeft zich na het gelijke spel tegen FC Dordrecht niet kunnen herstellen. Het ging tegen Hellas Verona met 1-0 onderuit.

Fenerbahçe - PSV
PSV hield met een bijzonder jonge achterhoede knap de nul tegen de Turken. De 22-jarige Jeroen Zoet, de 19-jarige Jetro Willems, de 18-jarige Karim Rekik, de 21-jarige Jeffrey Bruma en de even oude Santiago Arias vormden de achterhoede.

Alleen Stijn Schaars was van de basiself ouder dan 25 jaar. Nog binnen het kwartier was het Tim Matavz die zijn ploeg op voorsprong zette. Op aangeven van rechtsback Arias maakte hij de 0-1. Fenerbaçhe werd onder meer via Dirk Kuijt en Raúl Meireles gevaarlijk, maar kon het net uiteindelijk niet vinden.  

Jürgen Locadia besliste de wedstrijd na zeventig minuten voetballen. Met een fraai schot verschalkte hij de doelman van de Turken, waarna PSV de overwinning veiligstelde. Komende dinsdag wacht Zulte Waregem in de derde voorronde van de Champions League.

Hellas Verona - Feyenoord
Met Jordy Clasie, Ruben Schaken en Joris Mathijsen op de bank kon Feyenoord niet imponeren. De drie werden verrassend gepasseerd door trainer Ronald Koeman. Veel effect had het niet. In een stroperige wedstrijd zorgde Luca Toni voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Al na zeven minuten was het de voormalig Italiaans international die Stefan de Vrij te slim af was. Kansen van Lex Immers en Graziano Pellè mochten niet baten aan Rotterdamse zijde.

De voorbereiding van Feyenoord verloopt qua resultaat uiterst moeizaam. Verliezen van een Italiaanse promovendus en gelijkspelen tegen een club uit de Jupiler League zal niet in het woordenboek van Koeman zijn voorgekomen. Toch zeggen veel critici dat het resultaat in de voorbereiding van ondergeschikt belang is.

Feyenoord speelt zondag thuis tegen Getafe CF haar laatste wedstrijd voor het begin van de Eredivisie.