FOK! wat een weer... Warmer en een lokale bui

Stephan (Stephan5)

Een goedemorgen! In het westen was het gisteren rond het middaguur ruim 12 graden koeler dan dinsdag en sommige mensen keken mij aan en zeiden: maar er is geen druppel gevallen? Nee. Dit was een zogenoemd 'glazen front'. In het oosten en vooral noordoosten vielen wel enkele onweersbuien.

Verder tetterde ik gisteren al over een hittegolf, maar het is pas echt een feit als het vandaag in De Bilt 25 graden of meer gaat worden. Ik mag echter in de Kerstman veranderen als dat vandaag niet gaat lukken, want vrijwel overal in het land komt het kwik uit rond de 27 graden. Zelfs langs de kust is ruim 25 graden mogelijk, dus waarom in De Bilt niet? Verder is er veel zon, maar in de loop van de dag kan er weer een regen- of onweersbui ontstaan. Dit kan wederom een pittige zijn, maar net zoals de afgelopen dagen zal dat vrij lokaal zijn.

Meer regen- en onweersbuien zijn er morgen te verwachten en dan maakt het hele land er kans op. Toch blijven dit verschijnselen die je kunnen blijven verrassen. Of er is niks aan het handje, of je krijgt de volle laag. In de loop van de dag zal dit langzaamaan steeds duidelijker gaan worden.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Onstabieler
Marieke maakte deze foto van een al wat onstabielere lucht. Vandaag kunnen we deze wolkjes ook zien verschijnen.

 Onstabiel2
Deze foto's nam ze in de buurt van Dronten.

 Ketelbrug
Deze prachtige foto nam Marieke nabij de Ketelbrug. Marieke is dol op de zon, dus ze genoot met volle teugen!