Russische bond schorst vertrokken Hiddink zes duels

Maarten (rubbereend)

Mocht Guus Hiddink als coach terugkeren in Rusland, dan wacht hem eerst nog een forse straf. De Russische voetbalbond maakte woensdag bekend dat de 66-jarige Varssevelder voor zes competitieduels is geschorst vanwege het duwen van een vierde official. De kans dat Hiddink zijn straf moet uitzitten is niet groot. De coach diende maandag zijn ontslag in bij Anzhi Makhachkala.

Hiddink gaf afgelopen weekeinde in het duel met Dinamo Moskou de vierde official een licht duwtje na een volgens hem onterecht gegeven strafschop. Volgens de voormalig bondscoach van Oranje speelde het incident geen rol in zijn vertrek.

De timing van Hiddinks opstappen was opvallend, omdat hij vorige maand nog voor een jaar verlengde bij Anzhi. De coach stelde echter dat het tijd voor de Russische club is om op eigen benen verder te groeien. Na het succesvolle vorige seizoen, waarin Anzhi voor het eerst in de clubgeschiedenis als derde eindigde, was de club in de nieuwe voetbaljaargang moeizaam van start gegaan.

Hiddinks straf heeft enkel betrekking op competitiewedstrijden, benadrukte de Russische bond. Hij zou dus eventueel wel zonder gevolgen een comeback als bondscoach van Rusland kunnen maken.