De Bakker niet opgewassen tegen man in vorm Fognini

Maarten (rubbereend)

Thiemo de Bakker heeft woensdag in de tweede ronde van het tennistoernooi in Umag niet voor een verrassing kunnen zorgen. De 24-jarige Westlander ging in twee sets onderuit tegen de man in vorm Fabio Fognini: 5-7 en 3-6. De als derde geplaatste Italiaan schreef de afgelopen twee weken de graveltoernooien van Stuttgart en Hamburg op zijn naam.

De Bakker begon uitstekend aan de wedstrijd en mocht bij 5-2 voor de eerste set serveren. De Nederlander slaagde niet in die missie en ging bij een herkansing op 5-4 nogmaals in de fout. Fognini vocht zich terug en zegevierde uiteindelijk met 7-5 in de eerste set.

Het tweede bedrijf was het verzet van de Nederlander gebroken. De Bakker wist geen enkel breakpoint te forceren, terwijl hij zelf eenmaal zijn service moest inleveren. Fognini, die op de wereldranglijst 91 plekken hoger staat, boekte zodoende zijn elfde zege op rij.

Door de nederlaag van De Bakker zijn er geen Nederlanders meer actief op het Kroatische gravel. Maandag sneuvelde al qualifier Boy Westerhof, die voor het eerst het hoofdschema van een ATP-toernooi bereikte. De Bakker won in de eerste ronde van Dmitry Tursunov.