Mourinho: "De druk ligt bij City"

Maarten (rubbereend)

José Mourinho vindt dat de Engelse fans komend seizoen meer moeten verwachten van Manchester City dan van zijn eigen Chelsea.

City gaf deze zomer bij elkaar al zo'n 93 miljoen euro uit aan Jesus Navas, Alvaro Negredo (beiden Sevilla), Fernandinho (Shakhtar Donetsk) en Stevan Jovetic (Fiorentina). "Ik ken die spelers, zij zijn er klaar voor. Ze zitten allevier in de perfectie periode in hun loopbaan om naar Engeland te komen", aldus Mourinho tegen de Daily Mirror.

"Ik denk dat City heel goed heeft ingekocht, met spelers die nog jong zijn en zich niet hoeven aan te passen. Dus van hen mag je meer verwachten dan van mijn jonge ploeg bij Chelsea", vindt de Portugees. "Het verrast me niet dat City goed heeft ingekocht, want ze hebben niet alleen het geld, maar ook voetbalkennis."

Mourinho vindt dus dat City het meest onder druk staat. "In mijn eerste periode voerden jullie (de pers, red.) voor mij altijd de druk op: 'Jij hebt veel geld uitgegeven, je koopt het kampioenschap'. Dus ik hoop dat dat nu voor Manchester City geldt."