Viergever hoopt nog steeds op transfer

Maarten (rubbereend)

Nick Viergever is naar eigen zeggen toe aan een stap hogerop. Het feit dat er nog geen concrete aanbieding voor hem is gekomen, verandert daar niets aan.

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen posteert Gertjan Verbeek de AZ-verdediger regelmatig op de linksbackpositie. Diverse clubs zouden in Viergever een geschikte centrumverdediger of middenvelder zien, maar vooralsnog bleef het relatief stil.

Het jeugdexponent van Sparta Rotterdam hoopt nog altijd op een vertrek. "Als er alsnog een mooie aanbieding komt van een club waar ik een goed gevoel bij heb, dan sta ik er nog steeds voor open om de stap te maken", vertrouwde hij Voetbal International toe. "Als dat niet dit seizoen is, dan volgend jaar."

De technische staf van AZ was deze zomer belast met de taak om het vertrek van sterkhouders Jozy Altidore en Adam Maher op te vangen. Volgens Viergever is de club daar prima in geslaagd. "We zijn weliswaar onze volledige as kwijtgeraakt, maar fysiek staan we er een stuk beter op. Met deze ploeg moeten we zeker in het linkerrijtje eindigen."