Pot: "Zelf vindt Louis kritiek vreselijk"

Maarten (rubbereend)

De doelstelling vooraf was duidelijk: Jong Oranje moest de Europese titel mee huiswaarts nemen. Dat de equipe van Cor Pot in de halve finale sneuvelde zinde Louis van Gaal niet.

Van Gaal was na de oefentrip in Azië naar Israël gevlogen, om de halve eindstrijd tussen Jong Oranje en de leeftijdsgenoten van Italië met eigen ogen te aanschouwen. De uitschakeling die volgde bracht de bondscoach tot het kraken van een kritische noot in de richting van Pot.

Volgens Van Gaal hadden de Nederlandse jeugdinternationals slechts één helft goed gevoetbald op het hele toernooi, en was dat aan de magere kant. Bovendien laakte hij de beslissing van Pot om tegen Spanje met een B-garnituur aan te treden. Die uitlatingen zijn bij Pot in het verkeerde keelgat geschoten.

"Zelf vindt hij het vreselijk als hij kritiek krijgt en nu doet-ie het zelf", doet Pot zijn verhaal in gesprek met Voetbal International. Toch zal de voormalige bondscoach van Jong Oranje verder geen actie ondernemen. "Louis en ik zijn allebei de zestig gepasseerd. Ik heb hem niet meer gesproken, maar als ik hem zie krijgt hij gewoon een hand van me."