Investeringsgroep praat met PSV

Maarten (rubbereend)

PSV is momenteel in onderhandeling met Doyen Sports Group, 's werelds grootste investeringsmaatschappij op voetbalgebied. Onderwerp van gesprek is onder andere Adam Maher.

Doyen Sports Group heeft volgens Voetbal International een voorstel ingediend om de lasten die met het aantrekken van Maher gemoeid waren te delen, in ruil voor vijftig procent van de transferrechten. Dat komt erop neer dat de investeringsmaatschappij 3,5 miljoen euro overmaakt aan PSV.

Indien de Eindhovenaren akkoord gaan met die constructie, ontvangt de investeringsmaatschappij bij een toekomstige doorverkoop van de talentvolle middenvelder de helft van het transferbedrag. Doyen Sports Group ging een vergelijkbare constructie aan bij spelers als Radamel Falcao, Ola John en Álvaro Negredo.

Marcel Brands laat tegenover het weekblad weten dat PSV het voorstel in beraad heeft. "We hebben nog geen besluit genomen, maar we zijn inderdaad met deze mensen in gesprek. Inmiddels zijn we zover dat we hebben gevraagd om een contract te lezen."