Superschurk Thanos in Guardians of the Galaxy

Vincent (vinnypassy)

Thanos gaat zijn opwachting maken in de stripverfilming Guardians of the Galaxy. Dat bevestigde Marvel-topman Kevin Feige tegenover entertainmentsite IGN. "Thanos is in Guardians te zien als het meesterbrein." De superschurk dook al eventjes op tijdens de laatste seconden van de vorig jaar verschenen superheldenfilm The Avengers, waarna allerlei geruchten losbarstten.

"Thanos bestaat eigenlijk in zijn geheel eigen universum, apart van alle andere personages", gaat Feige verder. "We hebben nog voor vele jaren grootse plannen met hem."

Guardians of the Galaxy gaat over een ander team dan de Avengers dat ook het universum verdedigt. Waar de Avengers nog enigszins geworteld zijn in de realiteit, ligt bij de Guardians de nadruk wat meer op de humor. Marvel heeft er nooit een geheim van gemaakt de twee series aan elkaar te willen koppelen. Thanos is het eerste personage dat in beide filmreeksen te zien is.

In de stripverhalen is Thanos de rechterhand van Dood, die de kosmos weer in balans moet brengen. Volgens Dood zijn er meer levenden dan doden, wat betekent dat Thanos de helft van de populatie van het heelal moet afslachten.

Guardians of the Galaxy staat gepland voor volgend jaar. Tot de cast behoren onder anderen Benicio del Toro, Glenn Close en Zoe Saldana.


Superschurk Thanos in Guardians of the Galaxy (Foto: Novum)