Piqué: "Fàbregas wil bij Barcelona blijven"

Jeffrey

Manchester United is druk bezig Cesc Fàbregas terug naar Engeland te halen. Volgens Gerard Piqué, Cesc's teamgenoot bij FC Barcelona, kunnen de Engelsen hun pogingen beter staken. "United verspeelt haar tijd", stelt de verdediger van de Catalanen in The Sun.

"Dit is zijn thuis, hier is zijn familie en hier voetbalt hij met zijn vrienden. Hij heeft ons verteld dat hij gelukkig is en bij Barcelona wil blijven." Afgelopen seizoen speelde Fàbregas een minder grote rol dan gehoopt. Op het middenveld van Barça moest hij Xavi en Andrés Iniesta voor zich dulden.

"Fàbregas heeft er lang van gedroomd om in het eerste elftal van Barcelona te spelen en zal dat niet zomaar opgeven", aldus Piqué, die zelf ooit onder contract stond bij United. Hij speelde dertien wedstrijden voor de huidige landskampioen maar brak nooit definitief door bij de Premier League-club.

Het eerste bod op de voormalig Arsenal-speler werd afgewezen. Volgens diverse media heeft United al een tweede bod bij Barcelona op tafel gelegd. Het zou gaan om 35 miljoen euro.