Groningen neemt Chery over van ADO

Redactie

FC Groningen heeft zich versterkt met Tjaronn Chery. Dat meldt de club dinsdag. De 25-jarige vleugelspeler komt over van ADO Den Haag, waar hij de afgelopen twee seizoenen speelde. Net als William Ekong en Krisztián Adorján wordt Chery dinsdagmiddag gepresenteerd in de Euroborg.

Chery doorliep de jeugdopleiding van FC Twente, maar kwam niet verder dan één optreden in het eerste elftal. Na verhuurperiodes bij SC Cambuur RBC Roosendaal, ging hij in 2010 bij Emmen aan de slag. Chery werd verkozen tot talent van het jaar in de Jupiler League en verdiende daarmee een transfer naar ADO.

Bij de Haagse club, waar hij nog een contract tot medio 2015 had, was de aanvallende middenvelder de afgelopen twee seizoenen een vaste waarde. ADO speelde met de tijdelijke komst van Jerson Cabral van FC Twente reeds in op een vertrek van Chery, die dinsdag al meetraint bij de Groningers.

Trainer Erwin van de Looi mag ook Ekong en Adorján definitief verwelkomen. De 19-jarige Ekong trainde al enige tijd mee bij Groningen. De verdediger komt over van de jeugdopleiding van Tottenham Hotspur. De Hongaarse middenvelder Adorján (20) stond onder contract bij Liverpool.