Karl Urban spoort fans aan voor Dredd 2

Vincent (vinnypassy)

Karl Urban spoort fans van Judge Dredd aan om om een nieuwe film te blijven vragen. "Hoe meer mensen blijven schrijven, e-mailen en twitteren naar Lionsgate, hoe groter de kans dat er een tweede deel komt", zei de Nieuw-Zeelander dit weekend tijdens de film- en stripbeurs Comic-Con.

Filmmaatschappij Lionsgate ziet vanwege het tegenvallende Dredd van vorig jaar, waarin Urban de hoofdrol van de stoïcijnse superagent speelt, geen brood in een vervolgfilm. Volgens Urban is dat echter niet helemaal terecht. "De dvd-verkopen waren enorm. Ik geloof dat we in de eerste week al 650 duizend exemplaren hebben verkocht."

Dredd kostte vijftig miljoen dollar en bracht internationaal slechts 35,6 miljoen dollar aan bioscoopkaartjes op. Het is de tweede keer dat een verfilming van de populaire strip mislukt. In 1995 probeerde Sylvester Stallone het al met zijn Judge Dredd, die negentig miljoen dollar kostte. Die film wist met een totale opbrengst van 113 miljoen in elk geval nog winst te maken, maar werd door pers en publiek verguisd.

Stallone zei jaren later over de film dat hij al bij het passen van de 'belachelijke' kostuums zijn twijfels had over de productie.


Karl Urban spoort fans aan voor Dredd 2 (Foto: Novum)