NSA bouwt extra faciliteiten

Bert (superworm)

De Washington Post heeft een selectie van twaalf foto's (zie bronartikel) geselecteerd waarmee de immense groei van de NSA-faciliteiten wereldwijd in kaart wordt gebracht. 

De inlichtingendiensten van de VS krijgen een jaarlijks budget dat sinds het aantreden van Obama tussen de 70 en 80 miljard dollar schommelt (gemiddeld 20 miljard meer sinds Bush weg is). Met dat extra geld wordt flink aan de weg getimmerd.

Het hoofdkwartier in Fort Meade, Maryland is qua vloeroppervlak al groter dan het Pentagon maar gaat de komende tien jaar met 50 procent uitbreiden.

Een nieuw datacentrum in Bluffdale, Utah heeft meer opslagcapaciteit dan welk ander NSA-datacentrum ook en is met de andere centra verbonden.

Een gigantische basis bij Fort Gordon in Augusta, Georgia is flink uitgebreid, evenals andere bases in Australië en het Verenigd Koninkrijk.

Op Buckley Air Force Base in Aurora, Colorado worden de NSA-faciliteiten voor het vergaren van informatie over wapensystemen door de hele wereld ook al uitgebreid. 

Ook in Yorkshire, Engeland is de NSA aanwezig. Het kantoor nabij luchtmachtbasis RAF Menwith Hill zal met eenderde groeien tot een capaciteit van 2500 werknemers. Ook bases in andere landen, waaronder Australië, zijn flink uitgebouwd.