[WM Darts] Achtste finales bekend

Tom (Nappie-Oleon)

De line-up voor de achtste finales van de World Matchplay is bekend. Gisteren voegden Michael van Gerwen en Phil Taylor zich al bij de laatste zestien, vandaag kwamen daar Andy Hamilton, Jamie Caven, Ian White en Europees kampioen Adrian Lewis bij.

Voor de Ronny Huybrechts zit de World Matchplay 2013 erop. Wist de oudere broer van Kim tijdens het PDC EK darts nog te stunten door o.a. Taylor te verslaan, op de Winter Gardens had Belg zijn dag niet tegen Lewis. In een partij van laag niveau ging The Rebel roemloos ten onder: 10-5.

Ook thuisfavoriet Ronnie Baxter kon het tegen Andy Hamilton niet waar maken. Zijn stadgenoten zagen hem een vrachtlading aan dubbels missen, met als gevolg dat The Rocket met een 10-1 oorwassing van het podium ging.

Wes Newton leek op cruise control naar de tweede ronde door te stomen, vijf 180-scores brachten de man uit Fleetwood naar 5-2 en 7-4 tegen Caven. Jabba kwam echter sterk terug en boog de wedstrijd in zijn voordeel om: 8-10.

Robert Thornton ligt ook dit jaar al in de eerste ronde van de Matchplay eruit. The Thorn moest toezien hoe Diamond Ian White hem met 10-3 naar huis stuurde. Het programma voor de achtste finales ziet er als volgt uit:

Phil Taylor (Eng) v Terry Jenkins (Eng)
Raymond van Barneveld (Ned) v Justin Pipe (Eng)
Kevin Painter (Eng) v Simon Whitlock (Aus)
Gary Anderson (Sch) v James Wade (Eng)
Michael van Gerwen (Ned) v Peter Wright (Eng)
Jamie Caven (Eng) v Dave Chisnall (Eng)
Andy Hamilton (Eng) v Ian White (Eng)
Adrian Lewis (Eng) v Brendan Dolan (N-I)

   

Vanavond om acht uur zullen Taylor en Jenkins de tweede ronde aftrappen, het dartsspektakel kan dan live gevolgd worden op TV en via de livestream van RTL7darts.nl.