[WSR] Uitslagen races Oostenrijk

Peterselieman

Nigel Melker heeft een goed weekend in de World Series by Renault achter de rug. De Nederlander werd in het Oostenrijkse Spielberg tweemaal tweede achter de Deen Marco Sørensen.

Race 1

Sørensen startte de race vanaf poleposition en kwam meteen goed weg. Achter hem wist Melker een plaats te winnen en de tweede positie over te nemen. Deze volgorde zou niet meer veranderen, ondanks dat er tweemaal de safety car was na crashes van Ricardo Agostini en Sergey Sirotkin die volgend jaar voor Sauber in de F1 uit zal moeten komen. Kevin Magnussen deed goede zaken voor het klassement door derde te worden, want kampioenschapsleider Stoffel Vandoorne viel uit. Melker liet nog even zien dat hij hard kan rijden, want de snelste ronde kwam op zijn naam, Sørensen kon hij echter niet meer bedreigen.

Race 2

Sørensen mocht ook in de tweede race van poleposition starten en bekroonde zijn uitstekende weekend met een tweede zege. Achter de Deen werd Magnussen als tweede afgevlagd, voor Melker. Deze volgorde zou niet zo blijven, want de Deen kreeg na afloop een straf van twee seconden opgelegd omdat hij in de eerste ronde Melker ingehaald had door buiten de baan te gaan. Hierdoor werd Melker uiteindelijk tweede, voor Magnussen.

Sirotkin herstelde zich van het uitvallen van de eerste race door een keurige vierde plaats te pakken. Vandoorne had wederom pech, eerst spinde hij vanaf de vierde positie en moest hij achteraan aansluiten en later moest hij de bolide aan de kant parkeren. Red Bull-protegé Antonio Felix da Costa was er toen al niet meer bij, want hij kwam niet weg bij de start. Carlos Huertas zorgde nog voor een safety car door in de laatste bocht te spinnen.

In het kampioenschap gaat Magnussen nu met 163 punten riant aan de leiding. Vandoorne staat met 136 punten nog wel tweede, voor Will Stevens die 101 punten heeft. Melker staat één punt hierachter op plaats vier.