Politie Cleveland zoekt slachtoffers moordenaar

Redactie

De politie van East Cleveland in de Amerikaanse staat Ohio is zondag in overwoekerde tuinen van leegstaande woningen op zoek gegaan naar mogelijke slachtoffers van een vrouwenmoordenaar.

In de omgeving werden vrijdag en zaterdag drie in plastic zakken gewikkelde vrouwenlijken gevonden. De vermoedelijke dader, een 35-jarige man die geregistreerd staat als zedendelinquent, heeft tegenover de autoriteiten laten doorschemeren dat hij zich heeft laten inspireren door een seriemoordenaar uit de omgeving van Cleveland die elf vrouwen heeft gewurgd en daarvoor in 2011 ter dood is veroordeeld.

Een lijk werd vrijdag aangetroffen in een garage. De twee andere slachtoffers werden zaterdag gevonden, een in een achtertuin en een in de kelder van een leegstaand pand. De vindplaatsen lagen nog geen tweehonderd meter bij elkaar vandaan en de slachtoffers zouden in de afgelopen zes tot tien dagen zijn omgebracht.

De politie is na verhoor van de verdachte naar de buurt teruggekeerd om te zoeken naar mogelijke verdere slachtoffers. In de buurt in East Cleveland wonen ongeveer zeventienduizend mensen en er staan veel woningen leeg. De autoriteiten willen de zaak grondig onderzoeken, maar 'hopelijk blijft het hierbij', zei burgemeester Gary Norton.