Mertens vindt kampioenschap met Napoli niet reëel

Jeffrey

Dries Mertens heeft het naar zijn zin in Italië. De kleine Belg, die PSV verliet voor Napoli, bereidt zich met zijn team voor op het nieuwe seizoen.

"We zijn nu een week op stage in Verona", zegt de vleugelaanvaller tegenover Sporza. "We hebben een leuke groep. De taal maakt het wel moeilijk. Er zijn maar twee spelers die Engels spreken. Ik zal dus zo snel mogelijk Italiaans moeten leren."

De dribbelaar heeft veel vertrouwen in het komende Serie A-seizoen. "Napoli had al goede spelers en het heeft zich goed versterkt. Ik heb lang met de club gesproken. We willen samen groeien. We moeten wel realistisch zijn. Het wordt moeilijk om beter te doen dan de tweede plaats van vorig seizoen."

Edinson Cavani mag dan vertrokken zijn, maar de voorhoede van Napoli kent met José Callejón, Goran Pandev en Lorenzo Insigne nog een aantal getalenteerde voetballers. "De concurrentie is groot, maar ik maak me geen zorgen. We spelen in de competitie, in de beker en in de Champions League. Er zijn dus genoeg matchen voor iedereen. Maar ik ben zeker gekomen om veel te spelen."

De Rode Duivel werd op verzoek van Rafael Benitez naar Napels gehaald. De nieuwe coach bevalt Mertens. "Je merkt dat hij een goede trainer is. Hij legt zijn eigen accenten. Elke speler weet wat van hem verwacht wordt."