[WM Darts] Uitslagen middagsessie 1e ronde

Tom (Nappie-Oleon)

Vanmiddag is de eerste ronde van de World Matchplay verder gegaan, in de Winter Gardens van Blackpool stonden er vier partijen op het programma.

Mark Webster mocht met Justin Pipe aan de middagsessie beginnen. Webster, geblesseerd geraakt bij het spelen van een partij voetbal, strompelde lichtjes van en naar de oche. Na de eerste pauze en een 3-3 gelijke stand plaatste Pipe met dubbel 14 een break. The Force liep daarna uit naar 7-3.

Terwijl het spel van The Force er steeds comfortabeler uit ziet leek er bij Spider steeds minder te lukken. Het was te laat voor de linkshandige Welshman, want Pipe boekte met tops een plek in de tweede ronde.

Gedurende de hele wedstrijd tussen Kevin Painter en Jamie Lewis zat Lewis aan het elastiek: Rasta stond telkens twee of drie legs achter. Via tops in de vijftiende leg kwam The Artist op één leg van de overwinning. The Artist gooide proffesioneel de deur dicht voor de jongeling, dubbel tien betekende de 10-7 overwinning.

De eerste break in het treffen tussen Kim Huybrechts en Peter Wright kwam op naam van de Schot: 3-4. Wright voerde de druk op en dit leek zijn effect te hebben op de Belg. Snakebite kreeg nog meer kansen en verzilverde twee breaks: 3-7.

Na de pauze kreeg The Hurricane nog drie pijlen om zich tot een break achterstand te gooien, maar faalde op de dubbel acht. Wright gooit de pot koelbloedig uit: 10-4. Morgen komt broer Ronny Huybrechts nog in actie, hij gooit tegen Adrian Lewis. 

Uitslagen 1e ronde dag 2 - middag:

Justin Pipe (Eng) 10-4 Mark Webster (Wal)
Kevin Painter (Eng) 10-7 Jamie Lewis (Eng)
Kim Huybrechts (Bel) 4-10 Peter Wright (Sch)
Brendan Dolan (N-I) 10-8 Steve Beaton (Eng)

    

Avondsessie vanaf 8 uur:

Mervyn King (Eng) Gary Anderson (Sch) 
Dave Chisnall (Eng)  Paul Nicholson (Aus) 
Phil Taylor (Eng) Stuart Kellett (Eng) 
Michael van Gerwen (Ned) v Colin Lloyd (Eng)