Battlefield 4 campaign details

Ricky (Riyakuya)

In navolging van het eerder aangekondigde Battlefield 4 heeft executive producer Patrick Bach aangegeven dat er meer werk in de singleplayer campaign van de game gaat zitten om het vertrouwen en respect van de fans terug te winnen.

Bach legt in het interview uit waarom ze ervoor gekozen hebben om in de eerste gameplay video van Battlefield 4 alleen de singleplayer campaign te laten zien. Volgens hem maken zowel de fans als DICE zelf zich meer zorgen over de kwaliteit van de singleplayer dan over de multi-player modes. Ook geeft Bach nog uitleg over het verhaal van de game.

In Battlefield 4 neem je de rol van Sergeant Daniel Recker, een lid van een elite groep genaamd Tombstone squad. Terwijl je op een missie bent om informatie van de vijhand te verzamelen wordt je team ontdekt en moet je zorgen dat je je team door een hele lading Russische soldaten vecht in een poging te ontsnappen. Wanneer je aankomt bij je schip de USS Valkyrie kom je er achter dat de informatie die ingewonnen is, eerdere vermoedens doet waarmaken. De Chinese Admiral Chang is een staatsgreep aan het plannen in China. Wanneer dit zou gebeuren, dan zou Rusland hem hierin volledig steunen.

Met deze informatie in je bezit zet je koers richting Shanghai. Jij en je squad zijn op een missie gestuurd om een aantal VIP's op te pikken. Ondertussen is China in rep en roer omdat Amerika betrokken is in een aanslag op Jin Jié, de toekomstige leider en voorstander voor vrede van het land. Admiral Chang heeft de verkiezingen gesloten en het land de status martial law gegeven. Intussen hebben zowel Amerikaanse als Russische troepen zich verzamelt voor de kust van China en is het wachten tot de bom ontploft.

In Shanghai gaan protestanten het gevecht aan met de politie en zijn de straten gevuld met chaos. Tombstone squad slaagt er in om de VIP's te vinden. Onder hen zit een CIA agent genaamd Laslo W. Kovic en een mysterieuze persoon waar het Chinese leger hard naar op zoek is. Samen met Kovic vecht je een weg door Shanghai richting de USS Valkyrie. Ondertussen ontvlucht een groot gedeelte van de polulatie de stad. Veel van hen worden aan boord van de USS Valkyrie gebracht als vluchtelingen. Zonder enige mogelijkheid van communicatie zet je zeil richting Singapore om je samen te voegen met de USS Titan en de 7th US Carrier Group. Bij aankomst kom je er echter snel achter dat de USS Titan is gezonken en ook de 7th US Carrier Group is vernietigd. Vanaf dat moment is niets meer zeker.

Battlefield 4 komt op 29 oktober 2013 uit voor PlayStation 3, Xbox 360, en pc. Later komt de game ook op PlayStation 4 en Xbox One uit.