Dierentuin voert tijgers bloedijsjes

Bert (superworm)

In grote delen van de States is het al tijden bijzonder warm. Zo ook in het noordelijke Wisconsin, waar voor menig mens en dier oververhitting dreigt. In de dierentuin van het stadje Racine hebben ze daar echter wat op gevonden.

"Het is niet de hitte waar onze dieren niet gewend aan zijn, maar de hoge luchtvochtigheid", stelt dierenverzorgster Theresa Donarski. "Zelfs de Afrikaanse stokstaartjes trekken de hitte niet, dus proberen we op allerlei manieren de dieren koel te houden."

Naast veel koud water over de verblijven te sproeien, worden er voor vleeseters als leeuwen en tijgers ijsjes bereid: kubussen van 15 bij 15 centimeter gemaakt van ingevroren bloed dat overbleef bij het slachten van dieren voor roofdiervoedsel. Een afbeelding is in het bronartikel te vinden.

Voor vegetarische dieren worden soortgelijke ijsklompen bereid, maar dan met groente en fruit erin. Donarski: "Mijn hond vindt op ijs kauwen hartstikke lekker en het is een hele goede manier voor honden om af te koelen. Ik raad het alle huisdiereigenaren aan."